Demo.isotammi.net

From wikitammi

Isotammen demo-kanta

Isotammi-palvelun demon osoite on https://demo.isotammi.net/. Demoon kirjaudutaan ilman tunnistusta ja siinä on helppo tarkastella kolmella kielellä, miltä Isotammessa oleva aineistot näyttävät palvelussa.

Aineistoa voi selailla seuraavilla sivuilla:

-Henkilöt -Perheet -Paikat -Lähteet -Kuvat ja mediat

Kirjautumista vaativassa Isotammessa aineistoja ovat sukututkijoiden lataamat tarjokasaineistot ja varsinainen yhdistelty Suomi-tietokanta. Demossa avoin aineisto on koottu kansallissäveltäjästämme Jean Sibeliuksesta lähtien, mutta laajennettu siitä mm. sosiaalisten suhteiden kuten kummien kautta n. 2500 henkilön kannaksi.

"Sibelius" tarjoaa mahdollisuuden tutustua Isotammen sivuston navigointiin ja käyttöliittymään sekä Sukututkijan laatuohjeiden mukaiseen lopputulokseen tietojen sisällössä.

Demon avaussivu

caption

Demon kieli valitaan oikeassa yläkulmassa (punainen korostus). Sivusta siirrytään eteenpäin keskellä olevasta painikkeesta (vihreä korostus). Sivun vasemmassa laatikossa on linkkejä lisäinformaatioon.

Seuraavaksi näytetään väli-ikkuna, joka toistaa tiedon, että kyse on demoaineistosta. Jatka-painike avaa Henkilöt-listan. Valitse ennen sen tarkastelua vasemmassa ylälaidassa oleva Haku-välilehti.

Demo haku.jpg

Tällä välilehdellä tehdään hakuja etunimen, patronymin tai sukunimen perusteella. Seuraavassa kuvassa on tulos, kun hakuehtona oli Jean -etunimi. Listalla on kahdella henkilöllä "Jean" vaihtoehtoisessa nimessä, jota ei näy kuvassa.

Demo Jean ehto.jpg

Kustakin henkilöstö avautuu napsauttamalla henkilön Henkilö-sivu. Valitsemme siksi viimeisen, Jean Sibeliuksen. Hänen sivullaan on ylimpänä perustiedot.

Siirry Jean Sibeliuksen sivuun